monedaespe2016-01

Coop – Moneda del Festival

Una altra economia ja existeix

1 COOP = 1 EURO

Esperanzah! té una moneda pròpia, fictícia, mitjançant la qual els participants poden realitzar el pagament d’una part dels teus consums. L’objectiu, a part d’agilitar les teves necessitats de consum dins del festival, és el de provocar una reflexió entorn al paper dels diners en el nostre món ia la necessitat que vagin apareixent monedes alternatives i socials locals que permetin implementar noves relacions econòmiques en els nostres barris i pobles.
Els diners, va ser una alternativa al trueque (no sempre que vulgui tomàquets, me’ls tens que canviar per pebrots), un sistema per poder obtenir béns, productes o serveis que un mateix no sap produir. Però amb el temps, els diners, ha esdevingut una forma més de fer negoci, i van deixar de convertir-se en una eina, per esdevenir un fi per si mateix, fent que el simple fet d’acumular diners, siga ja en si mateix , una forma de tenir més diners.
Amb el Coop volem que reflexions sobre aquest qüestió, ja que els teus consums pagats en Coops, a part de a cobrir despeses del festival, serviran per pagar a empreses prestadores de serveis d’economia solidària local, que no treballen per buscar un lucre personal, sinó per guanyar-se la vida decentment i reinvertir excedents en altres projectes d’àmbit comunitari. És una forma de veure que si ens ho proposem, a nivell local, podríem funcionar amb altres monedes alternatives a l’euro, que ens permetrien substancials millores econòmiques e socials als nostres pobles i ciutats.

  • Dins el recinte els EUROS s’utilitzaran en el Zoco i zona Gastro, per a les begudes s’utilitzaran COOPS.
  • Al recinte hi ha tres punts de canvi de moneda.
  • La moneda de 1,00 Coops és = 1 euro.
  • Cada punt de canvi té els seus propis horaris senyalitzats a la caseta corresponent.
  • Els Coops no es canviaran de nou per moneda.