Gossos

GOSSOS

GOSSOS

ZENIT: el darrer disc de Gossos “El reflex d’una generació, la culminació d’una carrera musical” Gossos han estat girant amb aquest darrer àlbum anomenat ZENIT, que simbolitza la culminació d’una carrera musical amb la combinació perfecta de totes les seves etapes dins un sol disc. 14 cançons que pretenen explicar què és el ZENIT: el punt més alt de la seva vida i la seva carrera. Alguer Miquel de Txarango, la cantant Judit Neddermann, el compositor Alfred Tapscott i la formació de vents Gots de Tuba col·laboren en diversos temes. Gossos estrenen el seu 13è disc, l’11è d’estudi, repassant molts moments del seu procés, com si totes les cançons que han fet al llarg del temps, combinades entre elles, donéssin una visió més àmplia i sòlida del conjunt. Melodies i veus a dojo, fusta de les acústiques i metalls de les elèctriques amb dosis d’electrònica i teclats com mai. Des del Zenit , la banda assegura veure la vida amb certa distància i optimisme i amb ganes de caminar cap a l’altra cara del camí. Gossos es reinventa fluint pel riu que els acompanya, tenint molt clar que el que vingui serà diferent.

Gossos segueixen escrivint cançons pels moments que comparteixen amb tantes persones amb qui s’han trobat pel camí i, com a generació, reivindiquen ser allà on els toca, des de la força del Zenit. Per un disc especial i molt marcat per l’evidència de formar part de la vida de tota una generació, el grup ha volgut comptar amb col·laboracions de músics joves, actuals i oberts als canvis.

“El nou àlbum ha anat acompanyat d’una gira lluminosa i fresca, tal i com és el disc” La nova gira Zenit va arrencar al Mercat de Musica Viva de Vic, a la seva ciutat talismà, la que els va descobrir pels seus carrers ara fa 24 anys i seguirà fent-ho a l’Esperanzah!. Després de l’exitós projecte 22, una de les seves gires, on dins un espai íntim, el grup desgranava el seu repertori acollint al públic fins al mateix escenari, Gossos ha plantejat un concert molt més enèrgic i fresc per retornar als grans espais i festivals del país com és el nostre cas. Zenit és la suma del bo i millor del grup en aquests 24 anys de camí, per compartir amb un públic de diverses generacions, on Gossos, segueix formant part de la seva banda sonora.