escola-eco-soc-y-solidaria

Economia social i solidària

El Festival Esperanzah vol ser la festa de l’economia solidària, la festa per reivindicar des de l’alegria, que l’altre món possible, no només és possible, sinó que ja ho estem construint.

Pensa en un problema dels que afecten el nostre planeta ia les persones que habitem en el, i si li donem dues voltes al pensament … veurem que l’economia està darrere: Si volem transformar la nostra relació amb el nostre meravellós món (que no hi ha de canviar el món, que ja tenim un món fantàstic; cal canviar la nostra relació amb el) cal transformar l’economia. El que cal transformar urgentment és l’economia, ja que darrere dels interessos econòmics del món, hi ha la resposta a la fam, a l’habitatge, al treball, al canvi climàtic, a la desforestació, al fet que cada any hi ha rics més rics i pobres més pobres.

Per tot això, volem ser el festival de l’economia solidària i mostrar que ja existeixen milers de projectes que entenen l’economia com una cosa intrínsecament lligat al desenvolupament de la felicitat de les persones, en el marc d’un planeta amb recursos limitats.

És per això que Esperanzah neix de la mà de Gats (una de les entitats més actives en la promoció de l’economia solidària a casa nostra) juntament amb la Fundació Esperanzah (una fundació que neix del mateix festival, amb l’objectiu de promocionar l’economia solidària), amb la XES (que és la xarxa que agrupa centenars d’empreses d’economia solidària de Catalunya) i Z, que és l’associació organitzadora del Festival Esperanzah en Floreffe (Bèlgica), els nostres germans Belgues.

Aquesta agrupació inicial, segueix creixent, i actualment, la majoria dels nostres proveïdors o patrocinadors privats, són empreses de l’economia solidària com Som connexió (telecomunicacions cooperatives), Alternatives econòmiques (periodisme cooperatiu), Inmenta (disseny i comunicació social), Som gestió (gestoria cooperativa), Illa (infraestructures cooperatives), Arcs (Assegurances ètics, solidaris i cooperatius), Coop57 (finances ètiques, solidàries i cooperatives) Amb Un parell i la XAREC (Serveis de restauració cooperatius).

El nostre somni un món amb una economia al 100% centrada en les persones, una economia solidària, la nostra aposta, arribar en un parell d’anys a que el 100% dels nostres col·laboradors provinguin de l’economia solidària, fet que actualment, ja és majoritari en el festival

 

Ahhh. Sabeu una cosa important? Txarango, també és una cooperativa i cada cop, tindrem més bandes que aposten per l’economia solidària!!!